پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

متخصص بیماری های عفونی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج با تاکید بر اینکه آنفلوانزا یک بیماری ویروسی و خود محدود است، گفت: بیشترین ابتلا به این بیماری در فصول سرد سال نمایان می شود.

متخصص بیماری های عفونی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج با تاکید بر اینکه آنفلوانزا یک بیماری ویروسی و خود محدود است، گفت: بیشترین ابتلا به این بیماری در فصول سرد سال نمایان می شود.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد غلام نژاد افزود: شروع بیماری آنفلوانزا به صورت ناگهانی و با علائمی همچون تب، سردرد، درد عضلانی، سرفه و در مواردی با علائم گوارشی همراه است.


وی تشخیص این بیماری را همراه با نشانه ها و علائم اختصاصی ویژه آن دانست و ابراز داشت: نمونه برداری از خون و گلو از دیگر راه های تشخیص این بیماری به صورت آزمایشگاهی است.


متخصص بیماری های عفونی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج، موثرترین راه پیشگیری از آنفلوانزا را واکسیناسیون در نیمه دوم شهریور ماه و نیمه اول مهر ماه دانست و ادامه داد: شست و شوی مرتب دست ها، رعایت بهداشت فردی و رعایت اخلاق تنفسی از راه های یپیشگیری از آنفلوانزا است.


وی با اشاره به اینکه ویروس آنفلوانزا از طریق ذرات تنفسی و تماس انتشار می یابد، اضافه کرد: رعایت نکات اولیه بهداشتی به ویژه برای افرادی که در مکان های شلوغ همچون بیمارستان ها، سرباز خانه ها، مدارس و مهدکودک ها زندگی می کنند، الزامی است.


آنفلوانزا با سرما خوردگی متفاوت است


دکتر غلام نژاد، با اشاره به اینکه باور عموم مردم یکی بودن بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی است، تصریح کرد: تمام عفونت های تنفسی فوقانی، آنفلوانزا محسوب نمی شوند و این بیماری با نشانه ها و علائم مشخصی از دیگر بیماری ها تمایز می یابد.


وی نشانه هایی همچون سستی، از کار افتادگی فیزیکی، کسالت و رخوت را از دیگر علائم آنفلوانزا حتی پس از بهبودی دانست و یادآور شد: بدن درد، سرفه و گلو درد از نشانه های ویژه آنفلوانزا است که این علائم در بیماری سرما خوردگی به ندرت دیده می شد.


گروه های پر خطر را بشناسیم


دکتر غلام نژاد با بیان اینکه زنان باردار، افراد دارای نقص ایمنی، مبتلایان به نارسایی های کلیوی و کبدی، افراد بالای 50 سال به ویژه 65 سال و کودکان بالای 6 ماه و زیر 5 سال از مهمترین گروه های خطر ابتلا به این بیماری هستند، تاکید کرد: بیماران تحت درمان های ویژه همچون شیمی درمانی، رادیوتراپی، گروه های پیوندی و افرادی که نیازمند مصرف آسپیرین های درمانی هستند، از دیگر گروه های خطر ابتلا به آنفلوانرا محسوب می شوند.


وی عوارض ناشی از واکسن آنفلوانزا را در درصد بسیار پایینی از افراد عنوان و تصریح کرد: ترس از سندروم گیلن باره(اختلالی که در اثر حمله سیستم ایمنی بدن، به اعصاب محیطی ایجاد می شود و به دنبال این حمله احساس ضعف در ماهیچه ها، بی حسی، گزگز و گاهی اوقات فلجی دیده می شود) که با احتمال یک مورد در میلیون اتفاق خواهد افتاد، بسیار نادر است.6


انتهای پیام/ پ. آقاکریمی